Zwangerschapsmassage

De zwangerschap is een mooie periode, waarin veel veranderd in het lichaam van de aanstaande moeder. Zo zijn er fysieke en hormonale veranderingen en uiteraard de invloed van de bloedsomloop. Veel voorkomende klachten kunnen zijn:

  • pijn in de rug of nek

  • vocht vasthouden

  • bekkenklachten

  • kramp in de kuiten en benen

  • minder goed slapen

Aandacht en zwangerschapsmassage hebben hierbij een zeer belangrijke rol. Het kan een directe verlichting van pijn en ongemak geven. De massage laat de zwangerschap bewuster ervaren, waardoor de bloedcirculatie verbeterd en waardoor afvalstoffen sneller het lichaam verlaten.

Ook als er geen specifieke klachten zijn, kan de massage als een versterkende en verkwikkende behandeling worden gegeven. Massage vergroot het lichamelijk bewustzijn en kan bijdragen aan ontspanning als voorbereiding op de bevalling.

De massage wordt uitgevoerd op een Prenatale zwangerschapsmassagetafel, dit is een massagetafel waar uitsparingen in zijn voor de buik en borsten. De buik wordt ondersteund door een leren band.

 

 

 

 

De massage kan worden gegeven indien er sprake is van een gezonde zwangerschap, bij medische klachten eerst overleg plegen bij de arts.

Bij interesse kun je een e-mail versturen via het contactblad

Tarieven