TiBo babycomfortmassage

Deze babymassage is gebaseerd op de Active Rest Learning Methode .Het biedt de ouders een mogelijkheid om rust, troost en comfort bij de baby te creëren. Als er innerlijke rust is tijdens de massage, leer je als ouder intuïtief aanvoelen wat het kind fijn vindt en kan daar het intuïtief masseren op gaan ontwikkelen en zal de ouder vertrouwen krijgen in het masseren.

Het aanraken van pasgeborenen is heel belangrijk om vertrouwen te verkrijgen en zich veilig te voelen in de nieuwe omgeving buiten de baarmoeder. 

Tevens is het een gerichte manier van aanraken en prikkelt het de tastzin van het kind. De tastzin is belangrijk voor het proces van hechting en binding bij de baby en ouder. In de baarmoeder wordt de tastzin ook al ontwikkeld, door de bewegingen die de moeder maakt wordt de baby gewiegd en geprikkeld. De baby komt tegen de baarmoederwand aan en de eerste aanrakingen zijn een feit.

Het beginpunt van de massage ligt in het bekken. Massage in dit gebied ontspant het bekken, bevorderd de spijsvertering.

 Babymassage is geschikt voor:

 • gezond geboren baby's
 • als bij herstellende, licht gehandicapte of te vroeg geboren baby's.
 • baby's met eczeem, astma, die zich overstrekken en huilbaby's
 • baby's met darmproblemen, een asymmetrische ontwikkeling, of een voorkeurshouding
 • baby's met de leeftijd tussen 6 weken en 8 maanden oud  

Voor baby's die enige tijd in het ziekenhuis hebben gelegen en waarbij de hechting van ouder en kind anders is verlopen (bijv. prematuurgeboren baby's), zijn de massages ook zeer geschikt.

Groepscursus:

De cursus wordt gegeven op de praktijk bij voldoende aanmeldingen, aan max 4 ouders en baby's om iedereen genoeg aandacht te kunnen geven. De cursus bestaat uit 5 lessen van 1 uur.

Individuele cursus:

De cursus kan op de praktijk of bij je thuis worden gegeven. Voor de gehele individuele cursus zijn 3 lessen nodig tussen de 1 á 1½ uur. 

Naast het overbrengen van de massages is er ook aandacht voor de ontwikkeling van de baby in het 1e jaar:

 • draag en tiltechnieken
 • darmkrampjes
 • betekenis van huilgeluiden, door middel van een dvd huilgeluiden Dunstan Baby Language, kan ik de ouders de lichaamstaal van een baby beter leren begrijpen. Deze huilgeluiden zijn wetenschappelijk erkent na zeven jaar onderzoek. 
 • lichaamstaal en hechting

Wat prettig is, als je zelf in de tussenliggende periode je baby masseert. Je baby leert het herkennen en jij zelf leert herkennen wat je baby fijn vindt.


 

Benodigdheden:

 • eventuele voeding/speentje voor de baby, 
 • verschoning, 
 • omslagdoek en makkelijk zittende kleding voor je zelf


Speciale les "Darmkrampjes" vanaf 1e week.

Voor baby's die na de geboorte last hebben van darmkrampjes hebben, bied ik massages aan die specifiek voor darmkrampjes zijn en die al vanaf de geboorte toepasbaar zijn in één les gebundeld.

Door deze massagetechnieken zo vroeg mogelijk toe te passen, kunnen wij de pijn voor de baby eerder verlichten. Deze les kan thuis of in de praktijk worden gegeven.


Naslagwerk is bij alle cursussen inbegrepen.


Babycoachconsult

Soms zitten baby's niet lekker in hun vel bijvoorbeeld als je baby: onrustig is, onregelmatig voor een voeding komt, onregelmatig slaapt, bij hazenslaapjes, bij heftige darmkrampjes, bij overstrekking, bij maaiende armpjes enz.

In dit geval is een babycoachconsult aan te raden. Tijdens het gesprek komt ook de bevalling/geboorte ter sprake. 

Ik bied naast het nodige advies tevens een luisterend oor. Door te observeren en aandachtig te luisteren krijg ik inzicht in de situatie. We kunnen dan bespreken wat de mogelijkheden zijn om ondersteuning te bieden. Dit kan een vorm zijn van één of meerdere gesprekken en/of massage lessen. Dit gebeurt altijd in onderling overleg. 

Een babyconsult bij jou aan huis is voor de baby het fijnst.

 

Babymassage vervangt geen arts of therapeut, bij twijfel over de gezondheid zal ik altijd adviseren een arts te raadplegen.

Bij interesse kun je een e-mail versturen via het contactblad.

 

Tarieven