Rebozomassage

Rebozomassage voor het afsluiten van een kraamweek.

De Rebozomassage is een massage die uitgevoerd wordt met speciale doeken uit Mexico en Guatemala. De Mexicaanse en Guatemalteekse vroedvrouwen gebruiken de Rebozo tijdens de zorg voor zwangere en barende vrouwen.

Deze massage is voor pas bevallen vrouwen zeer prettig: het lichaam wordt letterlijk en figuurlijk weer ‘gesloten’. 

Tijdens de zwangerschap, bevalling en periode er na is het lichaam meer ontvankelijk voor prikkels, het heeft zich open gesteld. Zelfs na de bevalling is de vrouw sterk op haar baby gericht.

Deze massagetechniek wordt ongeveer een week na de bevalling toegepast, maar kan ook later uitgevoerd worden. De kraamvrouw kan weer gemakkelijker tot zichzelf keren en het geeft ondersteuning van herstel na een bevalling.

Het beginpunt van de massage ligt bij de schouders tot aan de voeten (7 stappen). De Rebozodoek wordt onder de schouders gelegd, twee masseurs (1 masseur en 1 partner) nemen plaats aan weerszijde van de kraamvrouw en geven elkaar de Rebozo kruislings aan, vervolgens bouw je samen de kracht op waarmee je aan het doek trekt, dit moet rustig en gelijkmatig gebeuren. De kraamvrouw bepaald hoe hoog de druk is, die de masseurs uitvoeren met de doeken. Na de schouders komen borst, taille, bekken, bovenbenen, onderbenen en voeten aan de beurt.

De massage gebeurt over de kleding heen. De kraamvrouw ligt op de grond op een matje of slaapzak met een kussen onder haar hoofd. Voorafgaand aan de massage kan de kraamvrouw een warme douche nemen zodat zij al een rust moment voor zichzelf heeft.

Het is fijn als op het moment van de massage, er iemand anders op de baby of andere kinderen past, zodat de massage het gewenste effect heeft voor de kraamvrouw.

Bij interesse kun je een e-mail versturen via het contactblad.Tarieven