Holistische Kindermassage

Masseren en aanraken is voor iedereen fijn. Massage is heilzaam voor alle kinderen, maar vooral drukke en gevoelige kinderen hebben er baat bij.  De kindermassage is gericht op het afvoeren van spanning en het loslaten en afvoeren van opgeslagen emoties. Om de werking te verdiepen kan deze massage ook worden gecombineerd met aromatherapie.

Door de massage, komen zij los van alle indrukken die zij op een dag op doen en kunnen hierdoor beter slapen. Massage draagt bij tot een betere ontwikkeling, het geeft ontspanning door de aanmaak van het hormoon oxytocine. Massage versterkt de balans van het kind waardoor het kind beter in zijn vel komt te zitten.

Naast dat het gewoon heerlijk voor een kind is een fijne massage te ontvangen werkt het succesvol op allerlei uiteenlopende klachten, zoals lichamelijke klachten, buikpijn, hoofdpijn, eczeem, vermoeidheid, hyperactief gedrag, slecht eten, darmproblemen, agressief gedrag of heel stil en teruggetrokken gedrag, faalangst, onzekerheid, slecht slapen, bedplassen en concentratieproblemen.

De Holistische kindermassage is opgebouwd uit drie onderdelen om indrukken en overprikkeling af te voeren en de energiebalans te herstellen. Hierbij worden verschillenden technieken gecombineerd.

De drie onderdelen waaruit de massage bestaan zijn:

Hoofdmassage: In het hoofd komen alle zintuiglijke indrukken binnen. Soms komt het hoofd helemaal vol te zitten en ben je niet meer in staat om nog nieuwe indrukken op te nemen en te verwerken. Door de langzame, vertraagde en herhalende bewegingen van de hoofdmassage, zorgt het ervoor dat kinderen zich hieraan kunnen overgeven. Bij een snelle beweging kan het kind meer onrust ervaren. De hoofdmassage geeft rust en energie aan het lichaam. Het hoofd is het centrum van het zenuwstelsel, daarom brengt een hoofdmassage het hele zenuwstelsel tot rust. Een hoofdmassage voor het slapen gaan geeft een diepe slaap tot gevolg.

Buikmassage: In de buik verteer je niet alleen voedsel, maar ook indrukken. Bij een teveel aan indrukken kan je fysieke klachten ervaren, zoals buikpijn, obstipatie, diarree en hoofdpijn. Bij ieder mens ligt het niveau van hoe hij of zij kan omgaan met emoties en indrukken anders. Volgende de oosterse geneeswijzen zit aan ieder orgaan een emotie verbonden. Het kan dus zijn dat er door de massage verdriet of boosheid loskomt, kijk of het kind zich kan uitspreken wat het met hem of haar doet.

Het doel van de buikmassage is ontspanning te brengen in de buik. Hierdoor ontstaat een verdieping van de ademhaling en een verbetering van de spijsvertering. We masseren de buik met daarin speciale aandacht voor de dikke en dunne darm. Door buikmassage regelmatig toe te passen kan de buik weer zacht en ontspannen worden.  

Voetreflexmassage: Onder en op de voeten zitten alle reflex-zones van het gehele lichaam. Deze corresponderen met de organen, klieren en andere delen van het lichaam. Wanneer je de tenen zachtjes masseert, komt het hoofd tot rust.

Effecten van massage voor kinderen. Kinderen die worden gemasseerd, zijn rustiger, sociaal volwassener en minder agressief en hebben minder lichamelijke klachten.

Kindermassage is voor kinderen in de leeftijd vanaf 4 jaar. Tijdens de massage heeft het kind een makkelijk zittende broek en t-shirt aan.

Bij interesse kun je een e-mail versturen via het contactblad.

Tarieven